Spare penger på refabrikerte blekkpatroner

Er du minst like opptatt av miljøet som du er av tykkelsen på din egen lommebok? Og skriver du ut mye fra printeren hjemme? I så fall vil refabrikerte blekkpatroner være høyst aktuelt for deg, ettersom disse ofte er flere ganger billigere enn de originale og ubrukte blekkpatronene.

Kvaliteten behøver ikke å være dårligere av den grunn, men det er rett og slett gjenbruksfaktoren som gjør at disse blekkpatronene ligger såpass mye lavere i pris enn de ordinære. Det kan spare deg for veldig mye penger over tid hvis du velger denne løsningen.

Slik fungerer det

Refabrikerte blekkpatroner er akkurat det det høres ut som: blekkpatroner som har blitt returnert til fabrikken og fylt opp på ny. Som regel dreier dette seg om originale blekkpatroner fra samme produsent som du kjøpte skriveren fra, men det kan også gjelde tredjepartsprodusenter.

Det fungerer rett og slett så enkelt som at returnerte blekkpatroner fylles opp på ny med nytt blekk og testes naturligvis før de sendes ut til butikkene igjen. I de aller fleste tilfeller er kvaliteten akkurat den samme, så det skulle ikke by på noen ulemper ved å velge slike blekkpatroner.

Fordeler

Den mest åpenbare fordelen med å velge refabrikerte blekkpatroner er at du kan spare mye penger på det eksakt samme produktet. En blekkpatron som vanligvis koster rundt 600 kroner når den er helt ny, vil i refabrikert form koste deg kun halvparten. Skriver du mye ut, så er det helt sikkert at du kommer til å spare penger på dette. Det er verdt å nevne at selv om prisen er billig, så er det ikke billigblekk man snakker om her, men rett og slett er kostnadene lave fordi man slipper mange forhandlerledd, samtidig som det er de samme patronene som brukes om igjen.

Det miljømessige aspektet er naturligvis også verdt å nevne som en fordel. Hadde alle blekkpatroner blitt refabrikert, så hadde man utvilsomt spart mye plast og andre materialer. En blekkpatron kan brukes om og om igjen flere ganger før den er nødt til å destrueres, og til og med da kan man smelte den om for å bruke den på ny igjen. Moralen er derfor enkel – resirkuler alltid – det vil gagne både miljøet og lommeboka di.

Ulemper

Det er ingen åpenbare ulemper med å velge refabrikerte blekkpatroner fremfor helt nye og originale direkte fra produsenten. Patronene testes før de sendes ut til butikkene, så man skal være sikret et godt produkt.

Allikevel er det ingen garanti for at kvaliteten er like bra som ved de originale, men de fleste nettbutikker som selger slike blekkpatroner lover at kvaliteten er «opp mot» like bra. I tillegg har man gjerne garanti når man bestiller disse produktene, så vi ville ikke ha bekymret oss for mye, men heller lagt vekt på de mange fordelene.

De største printerprodusentene har returordninger der du kan bestille ferdigfrankerte konvolutter for å returnere brukte blekkpatroner. Vi oppfordrer samtlige nordmenn til å gjøre dette, enten man skifter ut blekkpatronene ofte eller bare av og til.

Mange blekkpatroner må dessuten kastes som farlig avfall, og det er ikke gratis, så den desidert beste løsningen både for miljø og lommebok vil være å benytte seg av returordningen.